Wat zijn slipnestjes van raskatten ?
Slipnestjes zijn in feite 'ongelukjes' in de cattery of een raskat met europeese huiskat.
Zo'n niet gepland nestje noemt men een "slipnestje".

Cattery & slipnestjes:
Slipnestjes van catteries betreffen meestal een kruising van twee verschillende rassen. .Kittens uit zo'n raskruising kunnen erg lijken op één van de twee ouders. Deze kittens zijn niet "raszuiver" en daarom wordt er geen stamboom aan afgegeven door een kattenvereniging.
Bij hoge uitzonderingen wordt er door toestemming gegeven (vereniging/stamboek commissie) voor een raskruising. Hiervoor moet een ras een te kleine genenpoel hebben (kleine populatie) of een ras die nog in opkomst is zoals de Sphinx.Wel of niet een slipkitten ?

- Dit is geheel aan U !
- Wij raden aan om goed na te gaan wat voor kitten u op het oog heeft.
Een kitten kan het beste van ca. 10 weken t/m 12 weken bij de moeder blijven, dit zal het sociaal gedrag naar andere katten en mensen ten goede komen.
- Slipkittens zijn aanhankelijker dan raszuivere kittens- Ondanks de slipkittens soms op een raskat lijkt hebben ze meestal wat "
foutjes" volgens rasstandaard. Bijvoorbeeld is het bouw niet goed, de staart iets te kort, vlekjes of streepjes op de verkeerde plaats, te kleine oren, te spitse neus etc. Evengoed kan het ondanks deze "foutjes" nog een genot zijn om naar te kijken.
- Kittens uit een slipnestje behoren officieel niet tot een ras, ze behoren niet 100% ras, maar zijn 50/50% en kan hierdoor ook geen stamboom afgegeven worden.
- Slipkittens zijn aparte katten met een net zo'n apart karakter, een keuze hierin kan liggen in je te verdiepen in de specifieke karakter eigenschappen van de ouders.
Klik hier